In de achterliggende zomer hebben bestuur en dagelijkse leiding van Voor de Wind de toekomstperspectieven gewogen. Als kleine en volledig virtuele organisatie zijn we in toenemende mate afhankelijk geworden van subsidies, donaties en partnerschappen. In de steeds grotere concurrentie hierop werd voor het komende jaar geen van onze plannen voldoende gesteund. We zijn tot het besluit gekomen om na zestien jaren van mooie festivals en producties einde 2017 te stoppen met al onze activiteiten.

De doelstelling van Voor de Wind om het orgel voor nieuw publiek te ontsluiten, realiseerden we met een diversiteit aan voorstellingen. We speelden die in binnen- en buitenland. Kenmerkend voor onze festivals en voorstellingen is de combinatie van het orgel met diverse kunstvormen. We realiseerden volledig nieuwe producties en kochten soms producties in van gelijkgestemde organisten of organisaties. Zo toonden wij aan dat het orgel als seculier concertinstrument een volwaardige plaats heeft in het brede muziekleven. Voor de Wind ziet dat haar initiatieven op meerdere plekken zijn geland, aangepast of doorgewerkt.

Wij danken u allen voor de positie die u ons de achterliggende jaren gaf. Dat kan zijn door het bezoeken van onze concerten, door financiële steun in diverse varianten en door rechtstreekse betrokkenheid bij de festivals of producties. Wij sluiten af in stijl met onze kindervoorstelling Doolhoofd, die in november nog zes keer gaat spelen. Daarmee bereiken we nog eenmaal nieuw publiek als enkele honderden kinderen deze voorstelling meemaken.

Namens bestuur en dagelijkse leiding,

Paul Meerwijk

RTV Utrecht zendt een serie uit over alle plekken langs de route van de Tour de France. Op zondag 14 juni was Jeroen Wielaert op de Route onder de Dom door, op en onder het Domplein en in de Domkerk. De uitzending kunt u hier terugzien.

Woensdag 24 juni staat Jeroen Wielaert samen met Michel Bouvard in de Domkerk in Utrecht met Le Tour de France Musical, een avond vol muziek en wielrennen. Stichting Voor de Wind organiseert deze avond in het kader van Le Grand Départ, die 4 en 5 juli plaatsvindt in Utrecht.

Het bestuur van stichting Voor de Wind is op zoek naar een nieuwe penningmeester.

Van 10 tot en met 18 oktober vond het Festival Internacional de Órgano de Morelia "Alfonso Vega Núñez" plaats, een jaarlijks festival in Morelia, Mexico. Dit jaar was ook Stichting Voor de Wind uitgenodigd met een aantal voorstellingen.

Download hier de Stichting Voor de Wind logo's en lees onze nieuwsbrieven en persberichten.

Connecting Arts, Het Europese Orgel Festival is in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Nationale Evenementenprijzen 2012. Op het gebied van beste Stadspromotie-evenement heeft het festival Utrecht nationaal en internationaal op de kaart gezet en daarmee de tweede prijs behaald.