Dit seizoen presenteert Voor de Wind i.s.m. ’t Hoogt exclusieve filmconcerten in de Pieterskerk in Utrecht. Op donderdag 12 januari geeft organist Geerten Liefting live orgelimprovisaties ten beste bij een absolute filmklassieker: Pantserkruiser Potemkin.  Een salonorkest heet u van harte welkom. Is het een filmvertoning of een concert? In elk geval een avond om niet te missen!

Drie Friese kunstenaars, elk met een internationale carrière, hebben elkaar gevonden in de inspiratie van hun geboorteland.

De opzienbarende  installatie Organic Dialogue was in 2012 in de Sint-Pieterskerk in Malmö te bewonderen.

Circuskunsten vormen een choreografie op de klanken van orgelmuziek. Acrobatiek en jongleren, het voegt zich als dans naar muziek van Händel, Vierne en Satie.

In 2011 was de productie 'Nemo, 20.000 mijlen onder zee' van muziektheatergezelschap 'De Plaats' te zien in de Nicolaïkerk.

Het grote avontuur van Babar, de kleine olifant is een muzikale en vrolijke voorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar. Op 13 september is deze voorstelling te zien in Vianen, Muziekpodium Grote Kerk.

Zondag 13 oktober 2014 werd Festival Connecting Arts afgesloten met een wijnproeverij waar bezoekers de heerlijkste biologische wijnen kregen voorgeschoteld onder het genot van muziek uit evenzovele landen.

De wijnen vindt u (in volgorde van proeven) hieronder. Ze zijn uiteraard verkrijgbaar bij de leverancier voor dit evenement, www.provinovero.be.

Een concert voor kijkers, met videokunst op muziek voor orgel en cello. Celliste Saartje Van Camp en vier jonge organisten uit Nederland en België en spelen muziek van Sweelinck, Bach, Sallinen en Gubaidulina.

Voorgaande edities van Festival Voor de Wind vonden plaats in 2002 (Amsterdam), 2003 (Amsterdam), 2005 (Utrecht), 2008 (zes steden langs de rivier de IJssel) en in 2010 (‘s-Hertogenbosch Bosch). In 2011 en 2013 is het festival verder gegaan als Festival Connecting Arts.

De eerste en tweede editie van Festival Voor de Wind

Na een aftrap van vier producties in 2002 vond het tweede - driedaagse -  festival een jaar later plaats in Amsterdam op 5, 6 en 7 september 2003. Te horen en zien waren negen film-, jazz-, poëzie, theater-, dans- en muziekproducties waarin het kerkorgel een meer dan een prominente plaats innam. Optredende musici waren o.a. Janine Jansen (viool) en Miranda van Kralingen (sopraan).

Lees meer over voorgaande festivaledities van Festival Voor de Wind:

Festival Voor de Wind 2003
Festival Voor de Wind 2005